2012. december 2., vasárnap

Fahéjas keksz

Rachel Allen receptje alapján készült, igazán finom, és könnyen elkészíthető keksz. Fahéj rajongóknak kötelező!
A receptre itt bukkantam.



Hozzávalók:
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 11 dkg cukor
  • 1 db egész tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • csipet só
A forgatáshoz:
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojást, vaníliát, szerecsendiót és sót is hozzáadjuk, és tovább keverjük. Végül apránként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet (én a robotgép dagasztóspirálját használtam kivételesen), majd 1-2 mozdulattal kész tésztává gyúrjuk.
32 részre osztjuk (többszörös felezéssel) és golyókat formálunk, megforgatjuk a fahéjas porcukorban, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Villával lenyomkodjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük (8-10 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...