A receptre itt bukkantam.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg puha vaj
- 11 dkg cukor
- 1 db egész tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 3/4 teáskanál sütőpor
- csipet só
A forgatáshoz:
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál fahéj
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojást, vaníliát, szerecsendiót és sót is hozzáadjuk, és tovább keverjük. Végül apránként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet (én a robotgép dagasztóspirálját használtam kivételesen), majd 1-2 mozdulattal kész tésztává gyúrjuk.
32 részre osztjuk (többszörös felezéssel) és golyókat formálunk, megforgatjuk a fahéjas porcukorban, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Villával lenyomkodjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük (8-10 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése