Elkészíteni nem túl nehéz, viszont nagyon időigényes, ezért csak akkor kezdjünk neki, ha kedvünk és időnk is bőven van.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 160 dkg liszt
- 60 dkg cukor (szerintem porcukorral jobb)
- 3 tojás sárgája
- 4 dl tej
- 60 dkg zsír
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag sütőpor
- a megsült tészta kikapargatott belseje
- 2 csomag vaj (20 dkg)
- 2 dl rum
- 4 dkg kakaó
- 40 dkg cukor
- baracklekvár ízlés szerint, ill a kívánt állag eléréséig
- piros és/vagy zöld színű aroma
- nagy szemű cukor
- kicsi levélkék
A kikapart tésztát összedolgozzuk a töltelék többi hozzávalójával, és ezt töltjük vissza a félgömbökbe, kettőt-kettőt összeragasztunk.
Az oldalait piros és/vagy zöld ételfestékkel bekenjük, és rögtön cukorba forgatjuk.
Végül apró levélkéket szúrunk bele díszítésképp.
2 megjegyzés:
Ez nálunk is lakodalmi süti, tényleg finom, tényleg egyszerű és tényleg borzasztó időigényes. No, ez az oka, hogy sosem készítettem még! :))
Én életemben már párszor megsütöttem, Apum imádja, de csak ritkán tud rávenni, hogy elkészítsem. :)
Megjegyzés küldése