Második alkalommal már figyeltem, és a tökéletesnél is tökéletesebb pite született.
A szerecsendiót én kihagytam, és 1 helyett 2 kanál citromlével ízesítettem a tölteléket. A megadott 24 cm-es átmérőjű pitetál helyett én egy 27 cm-eset használtam (csak ilyenem van).
Az új kedvencünk! A tészta omlós, a töltelék pedig krémesen folyós.... Figyelem! Függőséget okozhat! :)
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg kockákra vágott vaj
- 2 ek porcukor
- csipetnyi só
- 0,3 dl víz (én picit többet tettem, de a liszt minőségétől is függ)
- 80 dkg alma
- 13 dkg cukor
- 2,5 ek liszt
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 ek citromlé
- 4 dkg kockákra vágott vaj
- porcukor
- víz
- porcukor
A töltelékhez a megtisztított almát (hámozzuk is meg) cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, liszttel és citromlével összekeverjük.
A tészta felével kibélelünk egy 27 cm-es kerek formát, a szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk, majd a vajat kis darabokban rászórjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, ráborítjuk és a széleket összenyomkodjuk.
A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva körben a tészta szélére fektetjük, kissé rányomkodjuk.
A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk,vagy késsel bevágdossuk, a tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrón, melegen, langyosan, hidegen....mindenhogy nagyon jó!
A maradék tésztát kinyújtjuk, ráborítjuk és a széleket összenyomkodjuk.
A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva körben a tészta szélére fektetjük, kissé rányomkodjuk.
A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk,vagy késsel bevágdossuk, a tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrón, melegen, langyosan, hidegen....mindenhogy nagyon jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése