Nagy kedvenc ez nálunk, apa és Ádám is rajonganak érte, és nálunk nincs családi ünnep zserbó nélkül. Aki evett belőle, mindenki nagyon-nagyon szerette.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 2 db egész tojás
- 4 dkg élesztő
- 1 marék cukor
- csipet só
- kevés tej az összeállításhoz
Töltelékhez.
- 40 dkg darált dió
- 40 dkg cukor
- mazsola
- citromhéj
- a kenéshez baracklekvár
- ét tortabevonó
- vaj
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A lapokat egyesével kinyújtjuk, lekvárral alaposan megkenjük, majd a diós töltelékkel megszórjuk.
Amikor a felső lapot is rátettük, lenyomkodjuk, és fél órát megint pihentetjük.
A sütés előtt villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A lapokat egyesével kinyújtjuk, lekvárral alaposan megkenjük, majd a diós töltelékkel megszórjuk.
Amikor a felső lapot is rátettük, lenyomkodjuk, és fél órát megint pihentetjük.
A sütés előtt villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A tortabevonót és vajat gőz fölött felolvasztjuk, és a kihűl sütemény tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése