Elkészíteni nem túl nehéz, viszont nagyon időigényes, ezért csak akkor kezdjünk neki, ha kedvünk és időnk is bőven van.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 160 dkg liszt
- 60 dkg cukor (szerintem porcukorral jobb)
- 3 tojás sárgája
- 4 dl tej
- 60 dkg zsír
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag sütőpor
- a megsült tészta kikapargatott belseje
- 2 csomag vaj (20 dkg)
- 2 dl rum
- 4 dkg kakaó
- 40 dkg cukor
- baracklekvár ízlés szerint, ill a kívánt állag eléréséig
- piros és/vagy zöld színű aroma
- nagy szemű cukor
- kicsi levélkék
A kikapart tésztát összedolgozzuk a töltelék többi hozzávalójával, és ezt töltjük vissza a félgömbökbe, kettőt-kettőt összeragasztunk.
Az oldalait piros és/vagy zöld ételfestékkel bekenjük, és rögtön cukorba forgatjuk.
Végül apró levélkéket szúrunk bele díszítésképp.
Ez nálunk is lakodalmi süti, tényleg finom, tényleg egyszerű és tényleg borzasztó időigényes. No, ez az oka, hogy sosem készítettem még! :))
VálaszTörlésÉn életemben már párszor megsütöttem, Apum imádja, de csak ritkán tud rávenni, hogy elkészítsem. :)
VálaszTörlés