Kicsit babramunka az elkészítése, de az idegtépő hétköznapok során kimondottan jó szórakozás a sütiket szaggatni, majd ragasztgatni- legalább is nekem elég szórakoztató tud lenni. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- fél csomag sütőpor
- fél dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
- pici só
- tej az összeállításhoz
- tojásfehérje
- durvára vágott dió (esetleg nagy szemű cukor)
- lekvár (lehet sűrűbb barack lekvár, szilva lekvár, ribizli lekvár stb.)
Tetejére:
- vaníliás porcukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (az élesztőt elég belemorzsolni, nem kell felfuttatni), vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, világosra sütjük.
A tészta ne legyen túl puha, mert akkor sülés közben könnyen eldeformálódhatnak.
A felső, lyukas virágokat tojásfehérjébe, majd dióba mártjuk, és így sütjük meg.
Ha megsült, lekvárral összeragasztjuk, és legalább 1 napig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt tetejüket vaníliás porcukorral megszórjuk.
A felső, lyukas virágokat tojásfehérjébe, majd dióba mártjuk, és így sütjük meg.
Ha megsült, lekvárral összeragasztjuk, és legalább 1 napig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt tetejüket vaníliás porcukorral megszórjuk.
Erről a sütiről mindig az fog eszembe jutni, amikor kis kölkökként mentünk Bükfürdőre nyaralni, és ebből vittünk egy hatalmas adagot az egész hétre, mert valóban sokáig eláll (_8(I)
VálaszTörlésMeg sajtos perecet. :D Aztán a felét hazavittük, mert a strandon a kürtős kalács vonzóbb volt. :D
VálaszTörlés