Bár kevés hozzávaló kell hozzá, nem túl olcsó süti.
Margarinnal ne is kísérletezzünk, ez a sütemény bizony csak vajjal finom.
A leírt mennyiségből majdnem egy lakodalmas kosárra való lesz, úgyhogy én csak fél adagot szoktam belőle készíteni. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fogyna el egy egész adagnyi is... :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg vaj (csak a friss vaj jó, előtte ne legyen lefagyasztva!)
- 60 dkg finomliszt
- 12 tojás sárgája
- csipet só
- 60 dkg darált dió
- 60 dkg cukor
- 12 tojás fehérje
- ízlés szerint citromhéj, vaníliás cukor (de akár mindkettő kihagyható)
Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket: a cukrot, diót, citromhájat és vaníliát összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A sütőt előmelegítjük.
Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát (mindig csak egy gombócot vegyünk ki a hűtőből, és azzal dolgozzunk), majd kb. 6x6 cm-es kockákra vágjuk, megtöltjük a dióval, és a csücskeinél összefogva összenyomjuk, mint egy kis batyut, majd készre sütjük, és porcukorral meghintjük.
4 megjegyzés:
Igen, ez finom, és felénk is készítik, azt hiszem gyakrabban kókuszos töltelékkel.
Ügyes vagy, mindig követem a finomságokat:)
Köszönöm! :) Én kókusz töltelékkel nem ismerem, de úgy sem lehet rossz. :)
Mit tegyek ha omlik szét a tészta, nem igazán áll össze?
Kicsit tej mehet hozzá, vagy még kicsi vaj. De ennyitől össze kell állnia, csak türelmesen kell gyúrni. :)
Megjegyzés küldése