Tegnap reggel olyan jóízűt ettem belőle, hogy csak na! Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal vagy lila hagymával az igazi.
Hozzávalók:
- nyers, húsos szalonna
- fokhagyma
- só
- pirospaprika
Kivesszük a szalonnát egy tálra, majd rászedjük a puhára főtt fokhagymagerezdeket, melyet villával rányomkodunk, hűvös helyen hagyjuk langyosra- majdnem hidegre hűlni.
Ezután alaposan megszórjuk a pirospaprikával minden oldalát.
6 megjegyzés:
Hú de nagyon guszta! Szinte érzem az ízét annyira jól néz ki! Tudnám szeretni most ha itt lenne előttem!
A mi dédikénk is készített ilyen szalonnát, azóta sem ettem olyan finomat!...Eszembe sem jutott, hogy én is csinálhatnék!...csak már kellene egy kicsit fogyózni :( !
Anyukám kedvence volt, én még sosem csináltam ilyet:)
Pont tegnap készítettem, és ma reggel kóstoltuk meg lilahagymával!:-)))
Köszönöm lányok a kedves szavakat!
Éva: hát, amikor én nézegetem a Te blogod, bizony én is mindig úgy érzem, de jó volna, ha most azonnal elém tennéd és befalhatnám. :)
Trollanyu, Márti: Bátran álljatok neki elkészíteni, nem nagy ördöngösség, főleg, ha van kuktátok (abban sokkal hamarabb megfő).
Anikó: akkor csak 1 nap eltéréssel ettük ugyan azt reggelire! :) Köszöntelek a blogomon!
De jó, hogy Trollanyu megsütötte egyik sütidet, így Rád találtam! Nagyon tetszenek a receptjeid, szeretem és nagyra értékelem a nagymamaféle recepteket.
Megjegyzés küldése