Hozzávalók (80 db-hoz):
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 2 cs. vaníliás porcukor
- 15 dkg vaj vagy margarin (én vajjal készítettem)
- 1 nagy ek tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Díszítéshez:
- 15 dkg vaníliás porcukor
- 10 dkg étcsoki + 2 ek olaj (gőzfürdő felett felolvasztva)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 db 20 cm-es rudat formálunk belőle, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
a rudakat 1 cm-es darabokra vágjuk, megsodorjuk, kifliket formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon világossárgára sütjük (10-12 perc).
A kiflik felét még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, a másik 40 db-ot kihűtjük, és ezek végeit olvasztott csokiba mártjuk. Mindkettő esetben rácsra tesszük a kifliket.
2 megjegyzés:
Nagyon szépek, olyanok, mint a kis patkók:) Főleg a csokis tetszik:) Megsütöttem az Antónia szeletet, nagyon finom lett, egy kis változás volt csak a krémben, mert nem volt otthon több vaj. Nemsokára felteszem a blogra. köszi a receptet:)
Szerintem a porcukros a finomabb egyébként! :) Már régebben sütöttem, és emlékszem a 80 db semmire sem volt elég... :) Hát az meg hihetetlen nagy öröm, hogy megsütötted az egyik sütim,és hogy jól sikerült!!! :) Alig várom, hogy a blogodon is olvashassam! :)
Megjegyzés küldése