Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 db babérlevél
- 20 dkg burgonya
- diónyi vaj/margarin
- 0,5 dl tejszín (én tejet használtam)
- 4 dkg reszelt parmezán (én márkás olasz reszeltsajt keveréket használtam)
- 1-2 kk mustár
- 2 ek tejföl
- só
- bors
A megmosott lencsét 1,5 l langyos vízben 6-8 órára beáztatjuk, majd a megpucolt hagymával, fokhagymával és a babérlevéllel feltesszük főzni.
Közben a meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, összetörjük, és kevés vajjal vagy margarinnal, illetve a forró tejszínnel habosra keverjük.
A lencsét leszűrjük, kiszedjük a babérlevelet (hagymák maradnak!), majd egy merőkanál főzőlével együtt botmixerrel pépesítjük. Végül összekeverjük a krumplipürével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt és parmezánt, jól kikeverjük.
Nyomózsákot használva a tálaláshoz a végeredmény nagyon gusztán mutat a tányéron!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése