2013. január 27., vasárnap

Paprikás szalonna

Mamám készítette, az érdem az övé.
Tegnap reggel olyan jóízűt ettem belőle, hogy csak na! Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal vagy lila hagymával az igazi.


Hozzávalók:
  • nyers, húsos szalonna
  • fokhagyma
  • pirospaprika
A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, sok fokhagymagerezddel és jó sok sóval (annyi só kell bele, hogy úgy érezzük, mint ha elsóztuk volna, különben íztelen lesz a szalonna) puhára főzzük.
Kivesszük a szalonnát egy tálra, majd rászedjük a puhára főtt fokhagymagerezdeket, melyet villával rányomkodunk, hűvös helyen hagyjuk langyosra- majdnem hidegre hűlni.
Ezután alaposan megszórjuk a pirospaprikával minden oldalát.


6 megjegyzés:

Éva írta...

Hú de nagyon guszta! Szinte érzem az ízét annyira jól néz ki! Tudnám szeretni most ha itt lenne előttem!

Névtelen írta...

A mi dédikénk is készített ilyen szalonnát, azóta sem ettem olyan finomat!...Eszembe sem jutott, hogy én is csinálhatnék!...csak már kellene egy kicsit fogyózni :( !

trollanyu írta...

Anyukám kedvence volt, én még sosem csináltam ilyet:)

Anikó írta...

Pont tegnap készítettem, és ma reggel kóstoltuk meg lilahagymával!:-)))

Ditti írta...

Köszönöm lányok a kedves szavakat!
Éva: hát, amikor én nézegetem a Te blogod, bizony én is mindig úgy érzem, de jó volna, ha most azonnal elém tennéd és befalhatnám. :)
Trollanyu, Márti: Bátran álljatok neki elkészíteni, nem nagy ördöngösség, főleg, ha van kuktátok (abban sokkal hamarabb megfő).
Anikó: akkor csak 1 nap eltéréssel ettük ugyan azt reggelire! :) Köszöntelek a blogomon!

Gerdi írta...

De jó, hogy Trollanyu megsütötte egyik sütidet, így Rád találtam! Nagyon tetszenek a receptjeid, szeretem és nagyra értékelem a nagymamaféle recepteket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...