Tartalomjegyzék

2013. január 27., vasárnap

Paprikás szalonna

Mamám készítette, az érdem az övé.
Tegnap reggel olyan jóízűt ettem belőle, hogy csak na! Friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal vagy lila hagymával az igazi.


Hozzávalók:
  • nyers, húsos szalonna
  • fokhagyma
  • pirospaprika
A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, sok fokhagymagerezddel és jó sok sóval (annyi só kell bele, hogy úgy érezzük, mint ha elsóztuk volna, különben íztelen lesz a szalonna) puhára főzzük.
Kivesszük a szalonnát egy tálra, majd rászedjük a puhára főtt fokhagymagerezdeket, melyet villával rányomkodunk, hűvös helyen hagyjuk langyosra- majdnem hidegre hűlni.
Ezután alaposan megszórjuk a pirospaprikával minden oldalát.


6 megjegyzés:

  1. Hú de nagyon guszta! Szinte érzem az ízét annyira jól néz ki! Tudnám szeretni most ha itt lenne előttem!

    VálaszTörlés
  2. A mi dédikénk is készített ilyen szalonnát, azóta sem ettem olyan finomat!...Eszembe sem jutott, hogy én is csinálhatnék!...csak már kellene egy kicsit fogyózni :( !

    VálaszTörlés
  3. Anyukám kedvence volt, én még sosem csináltam ilyet:)

    VálaszTörlés
  4. Pont tegnap készítettem, és ma reggel kóstoltuk meg lilahagymával!:-)))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok a kedves szavakat!
    Éva: hát, amikor én nézegetem a Te blogod, bizony én is mindig úgy érzem, de jó volna, ha most azonnal elém tennéd és befalhatnám. :)
    Trollanyu, Márti: Bátran álljatok neki elkészíteni, nem nagy ördöngösség, főleg, ha van kuktátok (abban sokkal hamarabb megfő).
    Anikó: akkor csak 1 nap eltéréssel ettük ugyan azt reggelire! :) Köszöntelek a blogomon!

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy Trollanyu megsütötte egyik sütidet, így Rád találtam! Nagyon tetszenek a receptjeid, szeretem és nagyra értékelem a nagymamaféle recepteket.

    VálaszTörlés