Az eredeti receptre itt bukkantam, de mivel csak 1 tábla fehér csoki volt itthon (az is csak 9 dkg-os), így feleztem a hozzávalókat, ami így egy 15x24 cm-es kicsike tepsire volt elég.
Mivel a 3 tojást nem
Borzasztóan eteti magát, nagyon finom és roppant egyszerű.
Flórának pedig további sok sikert kívánok a konyhában! :)
Most azt a receptet írom le, ahogy végül én készítettem.
Hozzávalók:
- 1 tábla fehér csoki (nekem 9 dkg-os Boci csoki volt)
- 10 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 7,5 dkg kristálycukor
- 5,5 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 10 dkg mandulaforgács
A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, kicsit félretesszük hűlni.
A tojást a cukorral nagyon habosra keverjük gépi habverővel.
A mandulaforgácsból egy keveset félre teszünk, a többit megőröljük.
A cukros tojást összekeverjük a csokis vajjal, majd fakanállal belekeverjük a lisztet és a mandulát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, tetejét megszórjuk a félretett mandulaforgáccsal, majd előmelegített sütőben épp csak addig sütjük, míg a teteje megszilárdul (belül ragacsos kell, hogy legyen!)
Ebből a mennyiségből nekem 16 kisebb kocka lett.
Nekem a kedvencem a blondie, mert a fehércsokit jobban szeretem, ritkán készítek ilyet, mert egyedül megenném:)
VálaszTörlésHát mi ketten voltunk rá, egy nap alatt befaltuk. :D Azt hiszem ideje lenne abbahagyni a sütik ilyen mértékű és minőségű gyártását, mert ennek súlyos következménye lesz. :)
VálaszTörlés