Tartalomjegyzék

2013. január 26., szombat

Szöszi brownie

Flóra blogszülinapi játékára készítettem ezt a szőke browniet.

Az eredeti receptre itt bukkantam, de mivel csak 1 tábla fehér csoki volt itthon (az is csak 9 dkg-os), így feleztem a hozzávalókat, ami így egy 15x24 cm-es kicsike tepsire volt elég.
Mivel a 3 tojást nem tudtam akartam felezni, így 2 egész tojást tettem bele, mandulából viszont többet (hogy ne legyen híg), és elhagytam belőle az aszalt gyümölcsöket. A mandulát én daráltan tettem a tésztába.
Borzasztóan eteti magát, nagyon finom és roppant egyszerű.

Flórának pedig további sok sikert kívánok a konyhában! :)


Most azt a receptet írom le, ahogy végül én készítettem.

Hozzávalók:
  • 1 tábla fehér csoki  (nekem 9 dkg-os Boci  csoki volt)
  • 10 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 5,5 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg mandulaforgács
A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, kicsit félretesszük hűlni.
A tojást a cukorral nagyon habosra keverjük  gépi habverővel.
A mandulaforgácsból egy keveset félre teszünk, a többit megőröljük.
A cukros tojást összekeverjük a csokis vajjal, majd fakanállal belekeverjük a lisztet és a mandulát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, tetejét megszórjuk a félretett mandulaforgáccsal, majd előmelegített sütőben épp csak addig sütjük, míg a teteje megszilárdul (belül ragacsos kell, hogy legyen!)
Ebből a mennyiségből nekem 16 kisebb kocka lett.

2 megjegyzés:

  1. Nekem a kedvencem a blondie, mert a fehércsokit jobban szeretem, ritkán készítek ilyet, mert egyedül megenném:)

    VálaszTörlés
  2. Hát mi ketten voltunk rá, egy nap alatt befaltuk. :D Azt hiszem ideje lenne abbahagyni a sütik ilyen mértékű és minőségű gyártását, mert ennek súlyos következménye lesz. :)

    VálaszTörlés