2015. július 10., péntek

Meggyes rácsos pite

Csak annyit mondanék: nagyon-nagyon finom. Ja, és nem lehet megvárni, hogy kihűljön, már melegen muszáj habzsolni. :)

A receptre itt bukkantam.


Hozzávalók:

Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 db tojás
Töltelék:
  • 60 dkg magozott meggy
  • 4 ek cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj
  • 3 dl víz
Összeállítás:
  • 1 ek búzadara
  • 1 tk sárgabaracklekvár
  • 1 ek víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük.
A meggyet 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük főni.
A pudingot két evőkanál cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a meggyhez, összefőzzük, kihűtjük.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk kerek alakúra és piteformába tesszük. Megszórjuk búzadarával, rákanalazzuk a meggyes tölteléket.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és rácsosan a süti tetejére tesszük. Ha marad némi tészta, akkor kreatívan tovább díszíthetjük vele a pitét. :)
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük, és a vízzel elkevert lekváros lével megkenjük a tetejét, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Ha kihűlt, szeleteljük és porcukorral meghintjük.

sütés előtt






3 megjegyzés:

Belli írta...

Hmmm...nagyon jól néz ki!!!

Éva írta...

Nagyon guszta finom lehet!

Gerdi írta...

Nagyon szép lett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...