A receptre itt bukkantam.
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor
- 1 db tojás
- 60 dkg magozott meggy
- 4 ek cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 3 dl víz
- 1 ek búzadara
- 1 tk sárgabaracklekvár
- 1 ek víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük.
A meggyet 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük főni.
A pudingot két evőkanál cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a meggyhez, összefőzzük, kihűtjük.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk kerek alakúra és piteformába tesszük. Megszórjuk búzadarával, rákanalazzuk a meggyes tölteléket.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és rácsosan a süti tetejére tesszük. Ha marad némi tészta, akkor kreatívan tovább díszíthetjük vele a pitét. :)
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük, és a vízzel elkevert lekváros lével megkenjük a tetejét, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Ha kihűlt, szeleteljük és porcukorral meghintjük.
sütés előtt |
Hmmm...nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésNagyon guszta finom lehet!
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlés