2015. augusztus 2., vasárnap

Almás-fahéjas bodzalekvár

Tavaly elmaradt, idén pótoltam...nagyon finom lett, bár legközelebb szerintem az alma arányát csökkentem, mert inkább alma, mintsem bodza ízű a végeredmény.
De ettől még borzasztóan finom!


Hozzávalók:

  • 36 dkg tisztított bodzabogyó (azért ennyi, mert nekem pont ennyi lett)
  • 36 dkg tisztított alma
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél-1 citrom leve ízlés szerint
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix


A bodzabogyót villával lehúzzuk a száráról, majd annyi vizet öntünk rá, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
A víz felszínére feljövő bodzaszemeket szűrővel kiszedjük, kidobjuk (ezután kaptam meg a 36 dkg-os tiszta súlyt)
A vizet leöntjük róla, újra felöntjük vízzel, de már épp csak annyival, ami ellepi.
Hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt almát, citromlét és cukrokat, és kb. 20 perc alatt jól összefőzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha nem szeretjük a magokat passzírozzuk is át (én ezt nem tettem).
A végén hozzáadjuk a dzsemfixet, még pár percig főzzük, majd tiszta üvegekbe töltjük, és pár percig fejre állítjuk.
Utána mehet a kamrapolcra! :)

Nekem ebből a mennyiségből a képen látható két üveg, meg még két pont ekkora üveg (egy kicsi és egy nagyobb) lett.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Hú,de guszta!!!!
Már olyan régóta tervezem a bodzelekvárt,idén jó lenne eltennem!Köszi,hogy eszembe juttattad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...