De ettől még borzasztóan finom!
- 36 dkg tisztított bodzabogyó (azért ennyi, mert nekem pont ennyi lett)
- 36 dkg tisztított alma
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél-1 citrom leve ízlés szerint
- 1 csomag 3:1 dzsemfix
A bodzabogyót villával lehúzzuk a száráról, majd annyi vizet öntünk rá, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
A víz felszínére feljövő bodzaszemeket szűrővel kiszedjük, kidobjuk (ezután kaptam meg a 36 dkg-os tiszta súlyt)
A vizet leöntjük róla, újra felöntjük vízzel, de már épp csak annyival, ami ellepi.
Hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt almát, citromlét és cukrokat, és kb. 20 perc alatt jól összefőzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha nem szeretjük a magokat passzírozzuk is át (én ezt nem tettem).
A végén hozzáadjuk a dzsemfixet, még pár percig főzzük, majd tiszta üvegekbe töltjük, és pár percig fejre állítjuk.
Utána mehet a kamrapolcra! :)
Nekem ebből a mennyiségből a képen látható két üveg, meg még két pont ekkora üveg (egy kicsi és egy nagyobb) lett.
1 megjegyzés:
Hú,de guszta!!!!
Már olyan régóta tervezem a bodzelekvárt,idén jó lenne eltennem!Köszi,hogy eszembe juttattad!
Megjegyzés küldése