Aztán, mikor kérdeztem, hogy kell készíteni, csak ennyit mondtak: "tudod, előfőzöd, és tejfölös-tojással leöntöd" :)
Mivel hirtelen jött az ötlet, hogy elkészítsem múlt héten, már nem néztem utána pontos receptnek a interneten, úgyhogy tudjátok, csak előfőztem, és leöntöttem tejfölös-tojással. :)
Na jó, azért egy kicsit felturbóztam.
- 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
- 2 ek. 10%-os ecet
- só
- 1 nagy doboz tejföl kb 3/4-e
- 3 egész tojás
- 1 duci gerezd fokhagyma reszelve (kihagyható)
- só
- frissen őrölt bors
- kevés vaj vagy margarin
- zsemlemorzsa
- sajt
Egy kisebb tepsit kivajazunk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A majdnem megfőtt karfiolokat kiszedjük, lecsepegtetjük és a tepsibe sorakoztatjuk
A tejfölt, tojásokat, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, ill. a fokhagymát összekeverjük, és a karfiolra öntjük.
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és pirulásig sütjük.
Négy kocka lesz belőle.
2 megjegyzés:
Hejj de guszta, és imádom a karfiolt :) Na ilyent én is rittyentek.
Szoktam csinálni hirtelen ötlettől vezérelve vegyes zöldséget, szintén előfőzöm, majd sajttal megszóroma tepsiben, s be a sütőbe. Az is fini.
Igen, minden zöldség fincsi így!
Én meg legutóbb a puliszkához kaptam kedvet tőled, a hétvégén biztos elkészítem! :)
Megjegyzés küldése