Ez a süti még a fagyasztóban talált barackból készült, de mire megettük, már az első darabok megértek a fán és le is potyogtak a földre. A következő tepsi süti már biztos friss barackból készül. :)
A recept a netről van, de kissé alakítottam rajta, és így már dittis is. És jajj, csudafinom!
A tészta állaga sűrű lesz sülés után is, de nagyon passzol a barackhoz szerintem. Sőt! Szilvával is nagyon finom lehet! És mivel a tészta sűrű, a barackok nem süllyednek le, a belőlük kifolyó lét pedig a tészta szépen beissza. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt (20 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt)
- 20 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 15 dkg olvasztott maragrin
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- egy kis doboz tejföl
- csipet só
Tetejére:
- sárgabarck (fagyasztott vagy friss, félbe vagy negyedekbe vágva)
- fahéj
- 1-2 kanál cukor
Ha fagyos barackkal készítjük, lassabban sül, ezért érdemesebb ilyenkor a közepesnél is kisebb hőfokon sütni, hogy a széle ne égjen meg, mire a közepe megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése