Tartalomjegyzék

2012. június 27., szerda

Tejfölös-sárgabarackos pite

Érik már az egyik kedvenc gyümölcsöm, a sárgabarack is. A fánk öreg, nem sokat terem már sajnos, de a kevés termését nagyon megbecsüljük.
Ez a süti még a fagyasztóban talált barackból készült, de mire megettük, már az első darabok megértek a fán és le is potyogtak a földre. A következő tepsi süti már biztos friss barackból készül. :)

A recept a netről van, de kissé alakítottam rajta, és így már dittis is. És jajj, csudafinom!

A tészta állaga sűrű lesz sülés után is, de nagyon passzol a barackhoz szerintem. Sőt! Szilvával is nagyon finom lehet! És mivel a tészta sűrű, a barackok nem süllyednek le, a belőlük kifolyó lét pedig a tészta szépen beissza. :)


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 30 dkg liszt (20 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt)
  • 20 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg olvasztott maragrin
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • egy kis doboz tejföl
  • csipet só
Tetejére:
  • sárgabarck (fagyasztott vagy friss, félbe vagy negyedekbe vágva)
  • fahéj
  • 1-2 kanál cukor
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és kizsírozott tepsibe öntjük. A tetejére tesszük a barackokat ( a fagyosat nem kell kiengedni), megszórjuk kevés cukorral és fahéjjal, és közepes lángon megsütjük.
Ha fagyos barackkal készítjük, lassabban sül, ezért érdemesebb ilyenkor a közepesnél is kisebb hőfokon sütni, hogy a széle ne égjen meg, mire a közepe megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése