Tartalomjegyzék

2018. november 1., csütörtök

Babgulyás bográcsban

Még nyáron főztük, és igen jól sikerült. :)
Bőséges adag, de ebből nem érdemes keveset főzni.
Még nagyon szép az idő,így akár még idén is elkészíthetitek szabad tűzön, november ide vagy oda. :)
A recept innen van.



Hozzávalók:
  • 50 dkg száraz bab
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes db paprika
  • 2 tk pirospaprika
  • örölt feketebors
  • 1 kg marhalábszár
  • 2 db pradicsom
  • 2 dl vörösbor
  • 4 db babérlevél
  • 1 db chili
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
Csipetkéhez
  • 2 db tojás
  • 6 púpozott ek rétesliszt

A babot előző este beáztatjuk.
A bográcsot felforrósítjuk.
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát majd kis idő után a felkockázott paprikát is. Megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd beletesszük a felkockázott  húst és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk felöntjük a vörösborral és 1 órán át főzzük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Ezután 2 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, a babérlevelet, és az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott répákat és a zellert.
A tojásból, lisztből, csipet sóval tésztát gyúrunk, lisztezett felületre csipkedjük, majd miután a zöldség és a hús is megpuhult, beleszórjuk a levesbe, és pár perc forralás után tálaljuk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése