Tartalomjegyzék

2016. január 3., vasárnap

Gombás rakott pulykamell

A tavalyi karácsonyi menü része volt, a lejegyzés akkor elmaradt, most pótlom, mert nagyon finom lett.


Hozzávalók:

  • 1 nagy pulykamell fele
  • 1 doboz gomba (40-50 dkg )
  • 2 közepes vöröshagyma
  • só, bors
  • kevés friss kakukkfű
  • zsír
  • 2 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg vaj
  • 1,5 doboz tejföl (kisdobozos)

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsíron mindként oldalukat elősütjük.
A visszamaradt zsíron megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt gombát, ha összefonnyadt, rászórjuk a friss kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
Egy mélyebb falú tepsit kikenünk kevés zsírral  ráfektetünk pár szelet pulykamellett, erre jön egy adag gombás-hagyma, erre pedig pár kanál tejföl. Erre megint hús, gomba, és tejföl kerül.
Amikor elfogyott a hús, a tetejére tesszük a maradék gombát, erre már nem teszünk tejfölt, csak betakarjuk reszelt sajttal, a tetejére pedig felkockázott vajat szórunk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tepsi méretétől függően lesz több vagy kevesebb a húsréteg, nekem 2 réteg hús, és két réteg gomba lett.

1 megjegyzés: