Hozzávalók:
- 1 nagy pulykamell fele
- 1 doboz gomba (40-50 dkg )
- 2 közepes vöröshagyma
- só, bors
- kevés friss kakukkfű
- zsír
- 2 dkg reszelt sajt
- 8 dkg vaj
- 1,5 doboz tejföl (kisdobozos)
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsíron mindként oldalukat elősütjük.
A visszamaradt zsíron megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt gombát, ha összefonnyadt, rászórjuk a friss kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
Egy mélyebb falú tepsit kikenünk kevés zsírral ráfektetünk pár szelet pulykamellett, erre jön egy adag gombás-hagyma, erre pedig pár kanál tejföl. Erre megint hús, gomba, és tejföl kerül.
Amikor elfogyott a hús, a tetejére tesszük a maradék gombát, erre már nem teszünk tejfölt, csak betakarjuk reszelt sajttal, a tetejére pedig felkockázott vajat szórunk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tepsi méretétől függően lesz több vagy kevesebb a húsréteg, nekem 2 réteg hús, és két réteg gomba lett.
Úúúú, ilyet fogok készíteni :-)
VálaszTörlés