Elsőként egy nagyon finom tepertőkrémet mutatok, amivel csak két baj van:
- nagyon finom, kívánja a lilahagymát, ezért randi előtt ne együk
- sajnos muszáj elővenni és elmosogatni a munka végeztével a húsdarálót (jajjdenagyonutálom)
A receptet mamától tanultam, a mennyiségek irányadóak.
Hozzávalók:
- 3 jó nagy marék sertés töpörtyű
- 1 marék főtt burgonya (de lehet több is)
- 1 kicsi fej hagyma
- só, bors
- mustár
- tejföl
- kis doboz konzerv sertésmájkrém (opcionális)
A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
A töpörtyűt a burgonyával és a hagymával ledaráljuk.
Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, ha szeretjük adjunk hozzá egy kis doboz, vagy csak egy fél doboz májkrémet.
Kézzel jól összedolgozzuk, lekaparjuk a kezünkre ragadt masszát, innen fakanállal dolgozunk tovább.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy fakanállal jól ki tudjuk keverni, majd hűtőbe téve lehetőleg egy napig állni hagyjuk.
Fogyasztás előtt érdemes 1 órával előbb kivenni a hűtőből, hogy ne legyen kemény.
Friss kenyérrel, idényzöldségekkel szuper eledel.
Nagyon tetszik ez a recept, csak az a húsdarálás... :D késes robotgéppel is megoldható szerintem. :)
VálaszTörlésSzia Csilla! Lehetséges, bár nekem késes robotgéppel nem lett jó, mondjuk nem túl erős gépem van. Próbáld ki, ha sikerül, várom a visszajelzésed! :)
VálaszTörlés