Tartalomjegyzék

2015. október 9., péntek

Paradicsomos cukkini rakottas

Anyától kaptam a kertjükben termett friss, zsenge cukkiniból, és a még mindig termésüket ontó szépséges paradicsomokból.
Annyira frissek és üdék voltak, hogy másnap gyorsan összedobtam egy mennyien finom és roppant egyszerű rakottast, ami önmagában is, de sülthús mellé köretként is remek.
Több recept elolvasása után végül megszületett a saját verzióm:


Hozzávalók:

  • cukkini
  • paradicsom
  • kevés hagyma
  • liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
  • kevés zsír
  • sajt


A cukkinit és a paradicsomot felkarikázzuk.Ugyanannyi karika kell mindkettőből.
A cukkinit lisztbe forgatjuk (nem sózzuk!), és kevés zsíron minkét oldalát pirulásik sütjük. Kiszedjük egy tálra.
Egy jénai tálat vajjal kikenünk, majd a sült cukkini és paradicsom karikákat felváltva belesorakoztatjuk, alaposan sózzuk, borsozzuk, friss szerecsendiót reszelünk rá. A hagymát vékonyan felszeleteljük, majd szálira szedjük, és a rakottas tetejére szórjuk,  és kevés felkockázott vajat is dobunk rá. Lefedjük a tetejével, és addig sütjük, míg a paradicsom megpuhul,
Ezután levesszük róla a tetejét, és  alaposan megszórjuk sajttal, visszadugjuk a sütőbe, és a sajt pirulásáig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése