Tartalomjegyzék

2015. október 5., hétfő

Lilahagymás-mustáros hús tarajos burgonyával

Vendégségben ettem hasonló húst és ugyanilyen krumplit, a receptjét pedig azonnal elkértem. Finom, ünnepi köret, ami bármilyen sülthús mellé passzol, de nem lehet belőle eleget készíteni, mert egyszerűen eteti magát.
A hús ezúttal csirkemell volt, a vendégségben sertés szűzérmével készült, így is-úgy is nagyon finom.


Hozzávalók
  • csirkemell
  • mustár
  • bors
  • lilahagyma
  • kevés zsír
  • burgonya
  • vaj
  • olivaolaj
  • rozmaring

A húst szeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát bekenjük mustárral.
Egy tálba rétegezzük: egy réteg hús, egy réteg felkockázott lilahagyma kerül bele felváltva.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, másnap egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk,  majd magas lángon mindkét odalát hirtelen megsütjük a hússzeleteknek.(Ha grillezzük, akkor a lilahagymát egy papírtörlővel töröljük le róla, mert nagyon éghet a grillrácson.)

A burgonyát megpucoljuk, félbevágjuk, A tetejét éles késsel sűrűn bevagdossuk (legegyszerűbb úgy, hogy egy fakanál nyelét tesszük az egyik széle alá, így nem tudjuk még véletlenül sem teljesen végigvágni). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a barázdákkal felfelé, olivaolajjal meglocsoljuk, és minden burgonyába egy darabka rozmaringot tűzünk. Amikor a teteje pirulni kezd, akkor megfordítjuk (a lapos fele lesz felül) és így sütjük tovább. Mikor már majdnem kész, ismét visszafordítjuk, olvasztott vajjal alaposan megkenjük a barázdás felét, és még pár percre visszadugjuk a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése