Tartalomjegyzék

2015. október 10., szombat

Variáció kakaós piskótára

 Még régebben sima kakaós-csokis olajos piskótát sütöttem. A linken található módon készítettem, annyi változtatással, hogy a liszt egy részét kakaóra, illetve reszelt csokoládéra cseréltem, és tettem bele kevés szilvalekvárt is (1-2 evőkanál).
A kisült piskótát rácsra téve hagytam kihűlni,majd a széleit levágtam és felkockáztam.
Ezután maradék csokikat vajjal gőz fölött felolvasztottam, a kockákat egy villára szúrtam és a csokimázba mártottam.
Miután megdermedt a csoki, egy-egy fél dió került rájuk.

Nem nagy kunszt, de mégis más, valahogy nagyon ünnepi süti, és nagyon-nagyon finom kávé, tea mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése