Valóban hamar kész (ha van előre elkészített sütőtökpürénk) és kanalazás közben csak úgy simogatja az ember lelkét. :) Próbáljátok ki!
Hozzávalók a leveshez:
- 10 db zsályalevél
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- fél kk cayenne bors vagy csípős őrölt paprika (nálam kimaradt)
- só
- 60 dkg kész, natúr sütőtökpüré
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só, bors
- 2 dl tejszín (nálam kimaradt)
- 1 ek étkezési keményítő (nálam kimaradt)
A galuskához:
- fél szikkadt zsemle
- 8 ek tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 tojás
- só, bors
- 30 dkg darált pulykamell
A lilahagymát megpucoljuk, lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, a zsályát apróra vágjuk.
Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a zsályát, a cayenne borsot, az összemorzsolt leveskockát és a sütőtökpürét, felöntjük 1 liter meleg vízzel (én sokkal többet használtam, mert túl sűrű lett) és kb. 10 perc alatt erős lángon készre főzzük.
A zsemlét darabokra tépjük, meglocsoljuk a tejjel, szétnyomkodjuk.
Hozzákeverjük a lazán felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, végül összedolgozzuk a pulykahússal. 20 db golyót formázunk belőle.
A forrásban lévő levesbe tesszük a golyókat, és kb. 6 perc alatt megfőzzük.
A keményítőt a tejszínnel elkeverjük, és ezzel sűrítjük be a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése