Tartalomjegyzék

2015. január 25., vasárnap

Tönkölybúza lisztes almáslepény

A sokszor megsütött lepényem egészségesebb változata. Nagyon finom!
A mennyiség egy kicsi tepsire elegendő.



Hozzávalók:
  • 15 dkg tönkölybúza liszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 ek sertés zsír + tepsi kenéséhez
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • kevés tej vagy tejföl az összeállításhoz
Töltelékhez:
  • 4 nagy alma
  • 1 kisebb citrom leve
  • cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk (a tojást előtte lazán verjük fel, és keveset tegyünk félre belőle, mert ezzel kenjük majd le a sütemény tetejét), két részre osztjuk.
Az almákat megmossuk, lereszeljük, a citrom levével elkeverjük.
Egy kisebb tepsit kikenünk, kinyújtjuk az egyik tésztát, beletesszük a tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a lazán kinyomkodott almát ráhelyezzük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és kevés zsemlemorzsával. Rátesszük a másik nyújtott tésztalapot, lenyomkodjuk, megkenjük a félretett tojással, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

A fotó nem lett túl szép, de a nagy sötétségben nem tudok sajnos jobb fotót készíteni. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése