A mennyiség egy kicsi tepsire elegendő.
Hozzávalók:
- 15 dkg tönkölybúza liszt
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg nádcukor
- 2 ek sertés zsír + tepsi kenéséhez
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- kevés tej vagy tejföl az összeállításhoz
- 4 nagy alma
- 1 kisebb citrom leve
- cukor
- fahéj
- zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk (a tojást előtte lazán verjük fel, és keveset tegyünk félre belőle, mert ezzel kenjük majd le a sütemény tetejét), két részre osztjuk.
Az almákat megmossuk, lereszeljük, a citrom levével elkeverjük.
Egy kisebb tepsit kikenünk, kinyújtjuk az egyik tésztát, beletesszük a tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a lazán kinyomkodott almát ráhelyezzük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és kevés zsemlemorzsával. Rátesszük a másik nyújtott tésztalapot, lenyomkodjuk, megkenjük a félretett tojással, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
A fotó nem lett túl szép, de a nagy sötétségben nem tudok sajnos jobb fotót készíteni. :(
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése