Tartalomjegyzék

2015. január 30., péntek

Hólabda

..vagy más néven kozáksapka. De a mi családunkban csak hólabda. :)
Klasszikus recept, mutatós és nagyon finom. Nagyobb ünnepekkor sokszor szoktuk sütni.
Kicsit pepecselős, de higgyétek el, megéri babrálni vele. :)

És bizony ez már a 200. bejegyzés a blogon...hamarosan jön egy kis játék ennek örömére! :)



Hozzávalók:

  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 6 ek langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg sütőpor
  • csipet só
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor + 2 ek langyos víz

Krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 kanál liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5-6 dkg vaj
  • kókuszreszelék

A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, sót és tovább keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Kétfelé szedjük a tésztát, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és még két evőkanál vizet.
A tojásfehérjéből először csak 3-at verünk fel, óvatosan beleforgatjuk a fehér tésztába, majd kikent, lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük, készre sütjük.
Amíg sül, felverjük a másik 3 fehérjét habnak, beleforgatjuk a barna tésztába, majd ezt is megsütjük.
Miután kihűltek a piskóták kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.

A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd összedolgozzuk a kihűlt péppel.

1-1 barna és fehér korongot összeragasztunk a krémmel, az oldalát is bekenjük vékonyan, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A tetejére csokimázat teszünk, amihez a csokit és vajat gőzfürdő felett olvasztjuk össze.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése