Én most csak csirkecombból készítettem, de így is nagyon finom lett!
- 6 db nagyobb csirkecomb
- 1,5 fej nagyobb hagyma
- 2 db közepes paprika
- 2 db közepes paradicsom (vagy kb. 1,5 dl paradicsomlé)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 jó evőkanál zsír (lehetőleg tyúk-, liba- vagy kacsazsír)
- 2 ek liszt
- 1,5-2 doboz tejföl
A combokat megmossuk, és két darabba vágjuk.
A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A foghagymát fokhagymanyomóvóval áttörjük.
A zsíron megpirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, felforraljuk, majd belehelyezzük a húst. Alaposan átforgatjuk, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Vizet nem öntünk alá, a hús épp elég levet fog engedni, azonban főzés közben figyeljük, és ha mégis elfőne a leve, kis adagokban pótoljuk a vizet (igazán akkor finom, ha a saját levében fő, nekem ne kellett utána pótolnom). Amikor a hús megpuhult, kiszedjük egy tányérra.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és kevés pirospaprikával, hozzáadunk 1 merőkanál forró szaftot, elkeverjük és ezzel habarjuk be a maradék szaftot. Felforraljuk, visszatesszük bele a combokat, és még egyet forralunk rajta.
Nokedlivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése