Persze, tudom, sosem lesz olyan, mint az igazi kemencés, de higgyétek el, így is nagyon-nagyon finom! NEM-LEHET-ABBAHAGYNI! :D
Az eredeti recept itt olvasható, én már rengetegszer megsütöttem.
Hozzávalók:
(nekem a tészta 2 db kb. 25x38-as tepsire elég, az eredeti recept 1 nagy gáztepsit ír)
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 közepes burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 2,5 dl langyos víz
- só
Feltéthez:
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 közepes fej lilahagyma szeletelve
- 30-40 dkg főtt. füstölt császárszalonna felkockázva
- 20 dkg reszelt sajt (opcionális)
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük.
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, a burgonyával és ízlés szerint sóval összegyúrjuk.
Langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A tepsit vékonyan kizsírozzuk, a tésztát szétnyomkodjuk rajta egyenletesen, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben elősütjük (5 perc kb.), hogy kicsit kérges, szilárd legyen a teteje.
A tejfölt kikeverjük a fokhagymával, ezzel kenjük meg az elősütött tésztát, rászórjuk a szalonnát, a hagymát és a sajtot, majd visszadugjuk a sütőbe és készre sütjük.
Köszönöm szépen a receptet,már terveztem, megsütni.....
VálaszTörlésSok sikert hozzá! :) És kérem a beszámolót!
VálaszTörlés