A receptet itt találtam, de én felezni szoktam a tészta hozzávalóit (már eleve a felezett mennyiséget adom meg itt), szerintem így is bőven elég magas.
Finom, könnyed, szapora süti, és gyakorlatilag elronthatatlan.
Tésztához:
- 3 nagy (!) tojás
- 3,5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaó
- fél cs. sütőpor
- csipet só
- 1 ek olaj
Túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A fantás réteghez:
- 7 dl Fanta
- 2 cs. vaniliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 1 ek citromlé
A tésztához a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük a habot. Egyesével belekeverjük a tojássárgákat és az olajat (alacsony fordulatszámon), végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
Kikent, lisztezett, magasabb falú tepsiben megsütjük, a tésztát kiborítjuk, rácson hűlni hagyjuk.
Tepsiméret: kb. 22x37 cm
A túrót áttörjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a túrót és citromhéjat is hozzáadva alaposan kikeverjük.
Kb. 1 dl Fantában elkeverjük a pudingport, a maradék Fantát felforraljuk, hozzákeverjük a pudingos masszát és a citromlét, majd sűrűre főzzük.
A tepsit elmossuk, alaposan kitöröljük, kibéleljük az alját sütőpapírral (erre azért van szükség, mert a tészta a túrótól megereszkedhet és beleragadhat a tepsibe), belehelyezzük a kihűl tésztát, rákenjük a túrókrémet és a még meleg fantás réteget.
Hűtőbe tesszük, hogy a felső réteg teljesen megdermedjen.
Juj de rég sütöttem ilyet. :)
VálaszTörlésNagyon guszta a képen! Megennék most 1-2... szeletet belőle. :)
Ezer éve nem ettem, pedig nagyon szerettem gyerekkoromban... Jó lesz megismételni, köszi az ötletet! :-)
VálaszTörlés