Tartalomjegyzék

2014. augusztus 31., vasárnap

Könnyű karalábéleves vajgaluskával

A recept Horváth Ilonától, a zöldségek a kertemből valók. :)
Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy néhány zsenge sárgarépát is adtam hozzá.


Hozzávalók:

  • 40 dkg karalábé (részben sárgarépával helyettesítettem)
  • 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Vajgaluskához:

  • 1 tojás 
  • 3 dkg puha vaj
  • liszt, amennyit felvesz

Tálaláshoz: tejföl

A karalábét megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, vagy felkockázzuk, és forró zsiradékon, megsózva puhára pároljuk fedő alatt.
Megszórjuk a lissztel, pár percig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel.10-15 percig főzzük.
A vajgaluskához a tojást a vajjal alaposan kikeverjük, majd a lisztet hozzáadva keményebb galuskatésztát készítünk belőle (én csak egy villával dolgozom össze). A galuskát kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére kész is.
A leveshez a legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, tálaláskor pedig tejfölt kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése