Tartalomjegyzék

2014. augusztus 12., kedd

Tepsis Rafaelo

A recept a Nagy ízvadászat-Válogatás a Békés megyei hírlap 2007-es receptversenyéből c. könyvből való.
Ez az a könyv, ami még akkor íródott, amikor nem voltak igazán elterjedt receptmegosztó oldalak. A beküldött legjobb receptek és azok szerzői kerültek be a könyvbe, a szerzőkről és az ételekről készült fotókkal illusztrálva íródott a könyv.
Igazán klassz, bevált receptek sora vonul fel a könyvben, ha látjátok valahol, mindenképp ajánlom, érdemes megvenni. :)


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókusz
  • csipet só
Krémhez:
  • 6 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 25-30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
Tetejére:
  • Kókuszreszelék
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a cukort is hozzáadva tovább verjük.
A lisztet elkeverjük a kókusszal és a csipet sóval, és a habba forgatjuk.
Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és mérsékelt hőmérsékleten megsütjük.
A krémhez 1 dl tejet simára keverünk a liszttel, a pudingporral, a cukor felével és a tojássárgákkal, majd a többi tej hozzáadásával sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint kikeverjük a maradék cukorral, majd hozzákeverjük a pudingos masszát és a kihűlt tészta tetejére simítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk
Ha van, minden szelet tetejére tegyünk egy szem pirított mandulát (nálam ez elmaradt).



3 megjegyzés: