Tartalomjegyzék

2014. augusztus 11., hétfő

Cukkini fasírt

Nagyon-nagyon szeretem a fasírtot, készüljön bármiből. Épp ezért meg sem lepődtem, hogy amikor tavaly először megsütöttem ezt a cukkinis fasírtot, nem bírtam abbahagyni az evését. :)
Finom, egészséges, tápláló.
A recept a Receptműves oldalról származik.

Mivel most kimaradt egy kis tojás rántotthús készítésből, azt is belekevertem, de tojás nélkül is szépen egyben marad, nem kell megijedni, a teljes kiörlésű liszttől épp elég ragacsos lesz ahhoz, hogy ne essen szét sütés közben.


Hozzávalók:
  • 50 dkg cukkini
  • kb. 10 dkg teljes kiőrlésű liszt ( én eddig tönköllyel és rozsliszttel készítettem)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő (én kihagytam)
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 kávéskanál oregano
  • 1-2 marék házi zsemlemorzsa 
  • só 
  • olaj a sütéshez
A cukkinit lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk. 
Ha levet engedett kinyomkodjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával a fűszerekkel és a liszttel. (Ha teszünk bele tojást is, akkor kell bele kevés zsemlemorzsa is.)
Kis fasírtokat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.

Megjegyzés: volt, hogy kakukkfűvel ízesítettem, úgy is nagyon finom, de a friss, apróra vágott petrezselyemzöld is jót tesz neki, meg a bors. Variáljuk bátran a fűszereket!


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, finomak lehetnek! :) Lepényeket szoktam sütni cukkiniből, fasírt még nem készült belőle. Még. :)

    VálaszTörlés