Annyit változtattam csupán, hogy én 2 egész tojást és 1 tojás fehérjét tettem a tésztába, és a kimaradó sárgájával kentem ment a tetejét.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 3 ek. tejföl
- 3 db egész tojás (nálam 2 egész + 1 tojásfehérje)
- 4 ek. porcukor
- csipet só
töltelékhez:
- 1 kg pucolt, reszelt alma
- 20 dkg búzadara
- 1 tk. fahéj
- 1 db citrom leve
- 15-20 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni amíg a töltelék elkészül.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük egy lábosban, majd pár perc alatt összefőzzük.
Egy tepsit kikenünk, a kinyújtott tésztát belesimítjuk,eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Megszurkáljuk és megkenjük tojássárgájával, végül előmelegített sütőben készre sütjük.
A megmaradó almahéjból, és kifacsart citromhéjból almateát főztem.
Igazi nagymamás sütemény, jó sok töltelékkel, nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlés