A sütibe kellett egy citrom leve is, amit egy már részben lereszelt citromból nyertem. A kifacsart héj felét szintén hozzáadtam a teához főzés közben. Csak hogy semmi ne vesszen kárba.
- almahéj (2-3 marék)
- 1-2 rúd fahéj
- néhány szem szegfűszeg
- citrom leve, vagy citromkarika, vagy kifacsart citrom héja ízlés szerint
Minden hozzávalót egy fazékba teszünk, felöntjük vízzel, ami kb 2 ujjnyi vastagon ellepi, és pár percig forraljuk, majd leszűrjük.
Ki-ki ízlésének megfelelően ízesítheti cukorral, nádcukorral (ezzel nagyon finom), mézzel, de én édesítőszer nélkül ittam, és így is nagyon finom.
Tipp: aki ragaszkodik a koffeinhez, a leszűrt, forró teába áztasson 1 filtert, vagy teatojásba téve főzze bele a teafüvet.
Sosem jutott volna eszembe az alma héjából teát főzni,de tetszik!Legközelebb kipróbálom:))Köszi!
VálaszTörlés