Tetszik benne, hogy egészséges és tartalmas finomság. Reggelre egy pohár tejjel nagyon finom, és napokig puha marad a tésztája.
Hozzávalók:
- 120 g teljes kiőrlésű liszt (nálam tönkölybúza liszt)
- 120 g finom liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- fél tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- csipet só
- 140 g natúr joghurt
- 1 dl tej
- 2 egész tojás
- 10 dkg barna cukor (nálam nádcukor)
- 1 dl étolaj
- 15 dkg reszelt vagy sütőben megsütött sütőtök kikapargatva (én 22 dkg-ot tettem bele)
- 30-40 dkg étcsoki apró darabokra vágva (én 15 dkg-ot tettem bele)
A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a sót elkeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, tejet, tojást, cukrot és az olajat, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
Végül beleforgatjuk csokidarabokat és a sütőtököt.
Kikent gyümölcskenyér formába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. (180 fokon kb. 45 perc, de végezzünk tűpróbát!)
Ha kihűlt, szeleteljük. Én minden szeletet fogyasztás előtt körben megforgattam porcukorban is, mert így sokkal szebb szerintem. :)
Nagyon guszta, igazán fincsi lehet! :) Jó ötlet volt porcukorba forgatni, a sötét tésztán nagyon jól mutat és feldobja! :)
VálaszTörlésCsuda jól néz ki!! A csoki mennyisége nem semmi. nagyon szeretem a sütőtököt, ki fogom próbálni. Sült, vagy nyers állapotban tetted bele a tököt?
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! :) Porcukor nemcsak a szépség miatt került rá, hanem mert nekem nagyon megsült széle, és így takartam el. :)
VálaszTörlésCsilla, én sült sütőtököt tettem bele, kikapartam a héjából és villával alaposan összetörtem (de kézzel is szét lehet nyomkodni). Érdemes kipróbálni, tényleg nsgyon finom és iszonyú laktató!
Finom süti lehet! Jól mutat a tányéron, szép fotókat készítettél!
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept és milyen egészségesek a hozzávalók! Sütőtök van, úgyhogy mehet a sütés!!!:)))
VálaszTörlésKöszi és puszi!!!:)))
Nagyon jól néz ki, és én szintén imádom reggelire tejjel ezeket a süteményeket! A fotók tényleg gyönyörűek! :)
VálaszTörlés