És csak azért is bebizonyítottam, hogy lehet belőle finom lepényt is sütni, és nem csak kevert sütik tetejére dobálva működik a dolog.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- tejföl az összeállításhoz
Töltelék:
- magozott (korai) cseresznye
- cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek búzadara
- kevés zsemlemorzsa
A cseresznyét kevés cukorral feltesszük főzni, néhány percig forraljuk: nagyon sok levet fog engedni.
A cseresznyét leszűrjük, a levéből 3 dl-t kimérünk (ha nincs ennyi, vízzel pótoljuk), és felfőzzük a pudinggal.
A pudingot és a leszűrt cseresznyét összekeverjük, ízesítjük fahéjjal és vaníliás cukorral, hozzáadjuk a búzadarát is, langyosra hűtjük.
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket, majd betakarjuk a másik lappal.
Tetejét villával megszurkáljuk, és készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk hűlni, ha langyos, szeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
hmmm, olyan blog nincs, ahonnan le lehet emelni a sütit, ami tetszik?:))
VálaszTörlésránézésre is isteni finom lehet:)
hát én ilyet nem tudok, de ha találsz valahol, mindenképp jelezd, én is (v)evő lennék rá! :)
VálaszTörlésnagyon finom is volt...el sem merem mondani, hogy ketten mennyi idő alatt pusztítottuk el. :D
Nagyon jól néz ki, tetszik ez a búzadarás töltelék! :)
VálaszTörlés:) egy próbát megér Hankka!
VálaszTörlés