Mivel rengeteg sűrű szaft maradt a sertéspörköltből, én ezt felhasználva készítettem el. Nagyon finom lett. :) Ha nincs szaft maradék otthon, akkor Éva receptje alapján is elkészíthető, az eredmény garantáltan nagyon finom lesz, ráadásul itt a zöldborsó szezon! :)
Hozzávalók:
- szaft maradék
- zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- fokhagyma (fokhagyma krém is jó, de akkor óvatosan sózzuk!)
- só
- frissen őrölt bors
Nokedlihez:
- 1 db tojás
- 60-70 dkg liszt
- só
- hideg víz
- kevés zsír (lehetőleg tyúkzsír, úgy a legjobb :) )
A szaftot felmelegítjük, ha nagyon sűrű (mint nekem), kevés vízzel hígítjuk, beletesszük a borsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát és puhára főzzük. A legvégén kevés liszttel besűrítjük. Behabarhatjuk tejföllel is, én ezt kihagytam most, inkább külön tettem rá.
A nokedlit a szokott módon elkészítjük, a kifőtt nokedlit tyúkzsírral keverjük el, hogy ne ragadjon.
Tálaláskor a nokedlire tesszük a zöldborsó pörköltet, majd a tejfölt, végül megszórjuk pici pirospaprikával (ezt is Évánál láttam egyébként, de ezt a bejegyzését most nem találtam meg). :)
Akik részt vesznek a blogszülinapi játékomban, azoktól kérem, hogy a bejegyzés linkjét küldjék el nekem mindenképp a dittisdolgok@freemail.hu e-mail címre, köszönöm!
Örülök hogy elkészítetted és ízlik. Nyelek nagyokat mert nagyon guszta és én ezt valóban nagyon szeretem!Köszi!
VálaszTörlésFincsi lehet, köszönöm!
VálaszTörlésÉn imádom!!! Mindenféle zöldséget szoktam pörköltszerűen"...megpárolni! Már a frissből pedig isteni!
VálaszTörlésPuszi!
Nagyon jó!
VálaszTörlésköszi Lányok! Bizony, nagyon finom! És igen Flóra, mindenféle zöldséggel nagyon finom! :) Sok sikert hozzá!
VálaszTörlés