Tartalomjegyzék

2013. június 8., szombat

Tejfölös borsópörkölt nokedlivel

Évánál már többször szembejött velem ez a recept, hiszen Éva egyik kedvenc tésztaétele. :)
Mivel rengeteg sűrű szaft maradt a sertéspörköltből, én ezt felhasználva készítettem el. Nagyon finom lett. :) Ha nincs szaft maradék otthon, akkor Éva receptje alapján is elkészíthető, az eredmény garantáltan nagyon finom lesz, ráadásul itt a zöldborsó szezon! :)


Hozzávalók:

  • szaft maradék
  • zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • fokhagyma (fokhagyma krém is jó, de akkor óvatosan sózzuk!)
  • frissen őrölt bors

Nokedlihez:

  • 1 db  tojás
  • 60-70 dkg liszt
  • hideg víz
  • kevés zsír (lehetőleg tyúkzsír, úgy a legjobb :) )

A szaftot felmelegítjük, ha nagyon sűrű (mint nekem), kevés vízzel hígítjuk, beletesszük a borsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát és puhára főzzük. A legvégén kevés liszttel besűrítjük. Behabarhatjuk tejföllel is, én ezt kihagytam most, inkább külön tettem rá.

A nokedlit a szokott módon elkészítjük, a kifőtt nokedlit tyúkzsírral keverjük el, hogy ne ragadjon.

Tálaláskor a nokedlire tesszük a zöldborsó pörköltet, majd a tejfölt, végül megszórjuk pici pirospaprikával (ezt is Évánál láttam egyébként, de ezt a bejegyzését most nem találtam meg). :)



Akik részt vesznek a blogszülinapi játékomban, azoktól kérem, hogy a bejegyzés linkjét küldjék el nekem mindenképp a dittisdolgok@freemail.hu e-mail címre, köszönöm!

5 megjegyzés:

  1. Örülök hogy elkészítetted és ízlik. Nyelek nagyokat mert nagyon guszta és én ezt valóban nagyon szeretem!Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Én imádom!!! Mindenféle zöldséget szoktam pörköltszerűen"...megpárolni! Már a frissből pedig isteni!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. köszi Lányok! Bizony, nagyon finom! És igen Flóra, mindenféle zöldséggel nagyon finom! :) Sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés