Ezúttal csak cseresznyével készült, sok citrommal és kevés cukorral, így nagyon frissítő lett a végeredmény.
Én most korai cseresznyéből készítettem, ezért nem olyan mélypiros a tányérban lévő cseresznyék színe.
Hozzávalók:
- kb. 4 marék magozott friss cseresznye
- 2 rúd fahéj (vagy őröl fahéj)
- néhány szem szegfűszeg
- cukor
- só
- fél citrom leve és reszelt héja (de felkarikázva is belefőzhetjük)
- egy kis doboz tejföl kb 3/4-e (helyettesíthető tejjel vagy tejszínnel is)
- 2 csapott ek liszt (helyettesíthető pudingporral)
A tejfölt elkeverjük a liszttel, a felforrt léből merítünk hozzá, elkeverjük, és behabarjuk vele a levest.
Lehűtjük, és fogyasztjuk.
Mentalevéllel díszítettem. :)
Guszta! Nagyon szeretem a gyümölcslevest bár még cseresznyével nem csináltam csak meggyel meg almával de biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésÉvek óta nem ettem gyümölcsvlevest, pedig szeretem:)Itt még nincs csersznye szezon, kapni ugyan lehet, de semmi íze.
VálaszTörlésLátom nálad is beindult a cseresznye-szezon! ;-) Már a kertünkben is érik a cserkó! Megválaszoltam a blogszülinapi kérdéseidet, nézz át hozzám! :)
VálaszTörlésSziasztok lányok! Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésÉva: én mindig épp aból készítem, ami érik, a meggy-alma páros talán legklasszikusabb és egyben legfinomabb változat is, de én szoktam csak almával, csak szilvával, csak eperrel is készíteni, vagy keverve, van, hogy 3-4 féle gyümölcsöt teszek bele, mindenhogy nagyon finom!
Trollanyu: hát nálunk meg Lazac nincs annyi, mint nálatok...:D
Zsuzsi: köszi, láttam, örülök, hogy jöttél játszani! :)
Nálunk még éretlen! Mindennel le vagyunk itt késve? Szia Ditti! Fincsi!!!
VálaszTörlésnem, dehogy vagytok elkésve, csak ez nagyon korai fajta! :)
VálaszTörlés