2013. április 26., péntek

Lasagne

A Sarokkonyha blogon találtam ezt a jó kis receptet. Nem is tudom miért, de a lasagne elkészítésétől ezidáig tartottam, pedig tényleg pofon egyszerű elkészíteni és gyors is.
Lasagne tészta hiányában én csuszatésztát használtam: tökéletesen működött.
A babérlevelet és a szerecsendiót véletlenül kifelejtettem belőle, de így is nagyon-nagyon finom lett!
A rendszeresen elkészítendő receptek közé részemről felvéve. :)


Hozzávalók:

Húsos réteghez:
  • 50 dkg darált sertésthús
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 szál répa lereszelve
  • 5 dl házi paradicsomlé
  • só, pirospaprika, bors, bazsalikom

A besamel mártáshoz:
  • 1 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 1 babérlevél (nálam kimaradt)
  • fehér bors
  • kevés szerecsendió (nálam kimaradt)

Az összeállításhoz:
  • reszelt sajt
  • 30 dkg lasagne tészta
A hagymát  kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répát és tovább dinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel, ráöntjük a paradicsomlevet, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzük.

A besamelhez a vajat a liszttel világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és fűszerezzük. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik

Egy kisebb magas falu tepsibe először a besamelből teszünk, majd egy réteg tésztalap következik, erre egy réteg hús és sajt, ismét tészta, besamel, hús, sajt, tésztalap...addig rétegezzük, amíg minden el nem fogy. A tetejére tészta, majd arra besamel kerüljön.
Alufóliával letakarva készre sütjük. Én az utolsó kb. 15 percben alufólia nélkül sütöttem, hogy a teteje kicsit megpiruljon.





7 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Ohó, de szép lett! Nagyon örülök, hogy elkészítetted és főleg, hogy ízlett.
Nem szoktam levenni a fóliát róla, mert ropogósra keményszik a tetején a tészta, nekünk így nem nagyon jön be. Neked nem száradt ki a teteje? Különben gusztára pirult.

Gonda Hajnalka írta...

Na ezt most megenném Ditti! Hétvégén gomba paprikás szombaton...vasárnapra pedig ez szuper lesz!!! Köszi, hogy megmondjátok" mit főzzek! D:))

Névtelen írta...

Hűha, ez a család egyik nagy kedvence!!!:))) Apa ma grillezett:)))
A lilahagyma és alma keverék a kedvencem...megyek is enni!!!:)))

Belli írta...

Nagyon.nagyon szeretjük,sokszor készítem!!!:))Én nem szoktam répát tenni bele(mert még nem láttam ilyen receptet),de legközelebb így fogom csinálni:)
Guszta lett a Tiéd,szívesen megkóstolnám!!Puszi

Névtelen írta...

Ditti, én a látványtól is hízok :D

szédületes, amilyen jól néz ki...ahogy ismerem magam, én is megcsinálom:))

Ditti írta...

Hajni: hát az igazat bevallva a tetejére nem mindenhová jutott bőségesen besamel(kicsit keveset hagytam), és ahová nem, vagy csak kicsi jutott, ott valóban ropogósabb lett a tészta, de nem volt vészes, mi megettük, a legtöbb helyen finom puha maradt. :) Legközelebb a tetejére kicsit több besamelt hagyok, és akkor nem lesz ilyen gond vele, de mondom, nekünk így is, néhol kicsit roppanósan is nagyon ízlett. :) Még egyszer köszi a receptet!
Flóra: Nagyszerű! Kérek majd beszámolót a végeredményről! :)
Ovivarázs: hát igen, a grillezés varázsa semmivel sem helyettesíthető. Lilahagyma-alma: nyami!
Belli: köszi! Én most készítettem először, fogalmam sem volt hogy az "eredeti" milyen, de ez nagyon megtetszett, és nem csalódtam benne! :)
kyOrsi: csak hajrá, nagyon fincsi! :) És örülnék, ha te is visszajeleznél, hogy hogy ízlett a családnak! :)

annalíz írta...

Azannya! de jó lehet !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...