Lasagne tészta hiányában én csuszatésztát használtam: tökéletesen működött.
A babérlevelet és a szerecsendiót véletlenül kifelejtettem belőle, de így is nagyon-nagyon finom lett!
A rendszeresen elkészítendő receptek közé részemről felvéve. :)
Hozzávalók:
Húsos réteghez:
- 50 dkg darált sertésthús
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 1 szál répa lereszelve
- 5 dl házi paradicsomlé
- só, pirospaprika, bors, bazsalikom
A besamel mártáshoz:
- 1 ek vaj
- 2 ek liszt
- 4 dl tej
- 1 babérlevél (nálam kimaradt)
- só
- fehér bors
- kevés szerecsendió (nálam kimaradt)
Az összeállításhoz:
- reszelt sajt
- 30 dkg lasagne tészta
Ezután hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel, ráöntjük a paradicsomlevet, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzük.
A besamelhez a vajat a liszttel világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és fűszerezzük. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik
Egy kisebb magas falu tepsibe először a besamelből teszünk, majd egy réteg tésztalap következik, erre egy réteg hús és sajt, ismét tészta, besamel, hús, sajt, tésztalap...addig rétegezzük, amíg minden el nem fogy. A tetejére tészta, majd arra besamel kerüljön.
Alufóliával letakarva készre sütjük. Én az utolsó kb. 15 percben alufólia nélkül sütöttem, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
A besamelhez a vajat a liszttel világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és fűszerezzük. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik
Egy kisebb magas falu tepsibe először a besamelből teszünk, majd egy réteg tésztalap következik, erre egy réteg hús és sajt, ismét tészta, besamel, hús, sajt, tésztalap...addig rétegezzük, amíg minden el nem fogy. A tetejére tészta, majd arra besamel kerüljön.
Alufóliával letakarva készre sütjük. Én az utolsó kb. 15 percben alufólia nélkül sütöttem, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Ohó, de szép lett! Nagyon örülök, hogy elkészítetted és főleg, hogy ízlett.
VálaszTörlésNem szoktam levenni a fóliát róla, mert ropogósra keményszik a tetején a tészta, nekünk így nem nagyon jön be. Neked nem száradt ki a teteje? Különben gusztára pirult.
Na ezt most megenném Ditti! Hétvégén gomba paprikás szombaton...vasárnapra pedig ez szuper lesz!!! Köszi, hogy megmondjátok" mit főzzek! D:))
VálaszTörlésHűha, ez a család egyik nagy kedvence!!!:))) Apa ma grillezett:)))
VálaszTörlésA lilahagyma és alma keverék a kedvencem...megyek is enni!!!:)))
Nagyon.nagyon szeretjük,sokszor készítem!!!:))Én nem szoktam répát tenni bele(mert még nem láttam ilyen receptet),de legközelebb így fogom csinálni:)
VálaszTörlésGuszta lett a Tiéd,szívesen megkóstolnám!!Puszi
Ditti, én a látványtól is hízok :D
VálaszTörlésszédületes, amilyen jól néz ki...ahogy ismerem magam, én is megcsinálom:))
Hajni: hát az igazat bevallva a tetejére nem mindenhová jutott bőségesen besamel(kicsit keveset hagytam), és ahová nem, vagy csak kicsi jutott, ott valóban ropogósabb lett a tészta, de nem volt vészes, mi megettük, a legtöbb helyen finom puha maradt. :) Legközelebb a tetejére kicsit több besamelt hagyok, és akkor nem lesz ilyen gond vele, de mondom, nekünk így is, néhol kicsit roppanósan is nagyon ízlett. :) Még egyszer köszi a receptet!
VálaszTörlésFlóra: Nagyszerű! Kérek majd beszámolót a végeredményről! :)
Ovivarázs: hát igen, a grillezés varázsa semmivel sem helyettesíthető. Lilahagyma-alma: nyami!
Belli: köszi! Én most készítettem először, fogalmam sem volt hogy az "eredeti" milyen, de ez nagyon megtetszett, és nem csalódtam benne! :)
kyOrsi: csak hajrá, nagyon fincsi! :) És örülnék, ha te is visszajeleznél, hogy hogy ízlett a családnak! :)
Azannya! de jó lehet !
VálaszTörlés