- 1 közepes fej hagyma felkockázva
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só, bors, bazsalikom, cukor
- kevés olívaolaj
- paradicsompüré (én sűrűbb házi paradicsomlét használtam)
Az olajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét (vagy paradicsomlét), fűszerezzük és összefőzzük. Mivel én paradicsomléből készítettem, kicsit tovább főztem, hogy besűrűsödjön, és nem is lett annyira tűzpiros, mint ha paradicsomsűrítményből készült volna, viszont így meg egészségesebb.
A végén én összeturmixoltam, hogy homogén legyen a szósz állaga, de ez a lépés akár ki is hagyható.
- 5 db nagy krumpli
- 1 tojás sárgája
- só
- rétes liszt, amennyit felvesz
Ezután a tojássárgával, sóval és liszttel összedolgozzuk, majd a képen látható módon elkészítjük a gnocchikat.
Egyszerre ne főzzünk ki túl sokat, én 3 adagban főztem ki ezt a mennyiséget. Ha kiszedtük a vízből, azonnal a szószra dobjuk, nem kell hideg vízzel leöblíteni!
Végül a szószt és a gnocchit összekeverjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Én a képen látható olasz sajtkeveréket használtam (ajándékba kaptam, és meglepően finom).
Ebből a mennyiségből 2 nagy adag, vagy 3 kisebb adag lesz.
nyami |
9 megjegyzés:
Felkerült az elkészítendők listájára! :)Nagyon jól néz ki!!
Látjátok ezt még én sem csináltam!!! De csatlakozom az előttem szólóhoz!!!
Guszti!
Én is megpróbálom...bár nudlit már készítettem, ez is hasonló
Hajrá lányok! Kérek majd ízélmény-beszámolót! örülök, hogy meghoztam a kedveteket egy jó kis olasz kajához! :)
És igen, tulajdonképp olyan, mint a nudli, semmi bonyolult nincs benne. :) Bár én a nudliba tojást nem szoktam tenni.
Ditti!Megcsináltam és ISTENI FINOM!!!!!!!!!!!!Átkerült a "gyakran készítendő"-k listájára:))Köszönöm szépen!
Borzasztóan örülök!!!! Nagyon szívesen! Külön köszönöm a visszajelzést! :)
Mindenki dícséri, így én is elmentettem:)
Jajj de jó! Nagyon örülök!!!! :)))) Köszönöm a visszajelzést neked is! :)
Megjegyzés küldése