Ádám kedvence, szerinte ebből mindig lenni kéne a hűtőben. :)
Hozzávalók:
- 3-4 db jó nagy krumpli felkockázva
- 1 nagy szál sárgarépa felkockázva
- 1 kisebb szál petrezselyemgyökér felkockázva
- néhány szál zellerzöld
- egy közepes fej hagyma fele félbe vágva
- kevés paradicsomlé, vagy egy közepes fej paradicsom (az alján keresztbe bevágva)
- kolbász és/vagy virslikarikák (elhagyható)
- gersli (elhagyható)
- 2 fej fokhagyma
- 2 kanál liszt
- kevés olaj vagy zsír
- pirospaprika
- só
A zöldségeket (a fokhagymát kivéve) a paradicsomlével és gerslivel feltesszük főzni. Annyit vizet öntsünk a zöldségekre, hogy kb 3 ujjnyi vastagon ellepje, majd sózzuk. Paradicsomléből kb. 2 löttyintésnyit öntsünk bele.
Mikor már majdnem puha minden, beledobjuk a vékonyra szeletelt virsli vagy kolbászkarikákat és még 4-5 percig lassú tűzön forraljuk.
Eközben kevés zsiradékon rántást készítünk a liszttel, mikor már majdnem jó, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, épp csak átforgatjuk benne, hogy az illóolajok kijöjjenek belőle, majd félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Felforraljuk a levest, és tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése