Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 egész tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 26 dkg porcukor
- 26 dkg liszt
- 7-8 gramm sütőpor (1 cs.)
- csipet só
- 2 kanál kakaó + 2 kanál langyos víz a barna tésztához
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás puding
- ½ liter tej
- tortabevonó
- vaj
Kizsírozott és liszttel megszórt őzgerincformában, mérsékelt hőfokon megsütjük a fehér és a barna tésztát külön-külön (kb. 25 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját). Kiütjük a formából a tésztát, kihűtjük, majd hosszában mindkettőt 3-3 részre vágjuk, a „közepüket kicseréljük”, megkenjük a krémmel.
Kívül leöntjük a tortabevonóból és vajból készült mázzal. Ha megdermedt a csoki, szeletelhetjük.
A krémhez a pudingot főzzük meg a tejben, teljesen hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és alaposan keverjük ki a habverővel.
Fincsi, és jóképű.(Felénk is készítik.)
VálaszTörlésÉrdekesen vágtad el. Anyukám felszeleteli és váltogatva ragasztja össze. A kakaós viszont mindig alacsonyabb lesz, de úgy látom ennél a verziónál nem baj. Ajánlani fogom Anyunak is, hogy szeletelje!:) Köszi az ötletet!:)
VálaszTörlésA méteres kalácsot szokták úgy vágni, ahogy te írod, én még olyat sosem készítettem, pedig az is írtó guszta! Érdekes, a kakaós nekem is mindig kicsit alacsonyabbra sikerül. :)
VálaszTörlés