2012. július 1., vasárnap

Zöldfűszeres sertéskaraj

A maradékok elhasználása volt a cél. A végeredmény pedig: nagyon ízletes, könnyű, nyári, húsos étel.


Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj (vagy bármilyen más hús)
  • 1 egész tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • friss bazsalikom, petrezselyem, oreganó 
  • frissen őrölt bors
  • kakukkfű (szárított volt csak itthon)
  • kevés zsiradék
  • friss snidling
A sertéskaraj mindkét oldalát megsózzuk, majd kevés zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük egymás mellé. Borsot őrlünk a tetejére, majd rászórjuk az apróra vágott friss zöldfűszereket. Enyhén rádörzsöljük a fűszereket a húsra.
A tojást alaposan elkeverjük a tejföllel és kevés sóval, majd az egész tetejére öntjük. (Tehetünk rá sajtot is).
Fóliával letakarjuk, forró sütőbe tesszük, majd kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és készre sütjük.

Bazsalikom és petrezselyem levélkékkel díszítve, snidlinggel megszórva, rizzsel tálaljuk.

A zöldfszereket pedig bátran variálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...