Tartalomjegyzék

2018. január 21., vasárnap

Currys csirkeleves

A recept erről az oldalról származik, már másodszor készítettem el.
A lisztet én kihagytam, viszont került bele egy kimagozott csili papirka apróra vágva.
Finom, fűszeres, téli leves, aki szereti az indiai ízeket, az mindenképp próbálja ki.


Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell (apróra vágva)
  • 3 db sárgaépa (vékony karikára gyalulva)
  • 1 db fehérrépa (vékony karikára gyalulva)
  • 2 db közepes hagyma (apróra vágva)
  • 3-4 db zúzott fokhagyma
  • 1 tk curry
  • 2 dkg friss gyömbér (apróra szeletelve)
  • 2 db paradicsom (kockázva)
  • 1 db piros kalifoniai paprika (apróra kockázva)
  • 1 db chili paprika aprítva (opcionális)
  • bors
  • 6 ek olivaolaj
  • 2,5 dl tejszín
A hagymát az olivaolajon megpirítjuk, majd rádobjuk a  fokhagymát, a gyömbért és a curryt, átforgatjuk.
Mehet rá a csirkemell, fehéredésig pirítjuk, közben kevergetjük.
Ezután hozzáadjuk az összes többi zöldséget (répák, paprika, paradicsom), pár percig együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.
Amikor már minden puha, a tejszínnel sűrítjük be.

1 megjegyzés: