Most fele mennyiségű szirupot készítettem, és így is tökéletes, nagyon citromos végeredményt kaptam.
Aki szereti az édes, savanykás kombinációt és az egyszerű sütiket, annak bátram ajánlom Stahl Judit receptjét.
Hozzávalók:
A tésztához:
A citromos sziruphoz kis lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmelegítjük, pár percig forraljuk, míg besűrűsödik.
- 2,5 dl joghurt
- 20 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 2 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 35 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 citrom héja és a levéből 1 evőkanál
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 4 db citrom
A joghurtot, tojást, citromlevet és citromhéjat kézi habverővel összedolgozzuk.
A lisztet, búzadarát, cukrot és a szódabikarbónát külön összekeverjük.
A lisztes keverékhez öntjük és tojásos masszát, és fakanállal összedolgozzuk.
Kivajazott-kilisztezett kisebb tepsibe (30x20 cm) simítjuk a masszát.
Kivajazott-kilisztezett kisebb tepsibe (30x20 cm) simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük, végezzünk tűpróbát!
A citromos sziruphoz kis lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmelegítjük, pár percig forraljuk, míg besűrűsödik.
A meleg süteményt villával megszurkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk negyed órán át, majd a maradék szirupot és rálocsolgatjuk. Kihűlve kínáljuk.