A pörköltet a szokott módon feltesszük főni. Én így készítem.
Amikor már majdnem puha, akkor én kiszedem belőle a húst. Lemérem hogy hány deciliter a szaft, ehhez annyi vizet adok, hogy összességében a rizs duplája legyen (10 dkg rizshez 2 dl szaftos lé kell). Beleteszem a megmosott rizst, visszateszem hozzá a húst és addig főzöm, míg a rizs megpuhul.
Viszonylag sűrűn átkeverem, ha szükséges, még vizet adok hozzá. Én úgy szeretem, ha jó szaftos, nem pedig pergős a végeredmény.
Nyáron, kovászos uborkával a legfinomabb. :)
2 megjegyzés:
De jó! Mindig gondom van a rizzsel, nehezen találom el a víz mennyiségét. Köszönöm.Éva
Húú, hogy én ezt mennyire szeretem! Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése