Ha gyors, egyszerű, mégis ünnepi hangulatú fogást készítenétek, ajánlom ezt a verziót a csirkecombra, és az illat, ami a konyhát körbejárja sülés közben, hmmmm.....
Készítettem már barátnőmnek is, amikor nálunk ebédeld, és még megbeszéltük az élet fontos dolgait, közben pillanatok alatt készült el a hús.
.
Hozzávalók:
- 1 kg felső csirkecomb ( én alsót-felsőt vegyesen használtam)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- friss kakukkfű ágak
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 4 ek liba zsír (nálam sertészsír)
A fokhagymát megpucoljuk, vastagabb "tüskékre" vágjuk,
A combokat megmossuk, a fokhagymával 2-3 helyen megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, a combok mindkét felét pár perc alatt megkapatjuk (2-3 perc).
Ezután a combokat átrakjuk egy tepsibe, ráöntjük a visszamarad zsírt, aláöntjük a fehérbort, rádobjuk a kakukkfű ágakat (én még dobtam mellé pár pucolatlan fokhagymagerezdet is). Alufóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve róla 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Én most rozmaringos olívaolajon párolt répával és főtt krumplival és savanyúsággal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése